Carbonvit.png

barnhusgatan 2

© 2019 RESTAURANG CARBON

Hos oss på Carbon serveras middagen i 3 eller 5 serveringar. Du väljer själv en rätt per servering. Genom att göra det på detta sätt vill vi ge dig den bästa upplevelsen av vår matlagningsfilosofi.

Låt oss veta om du har några allergier.

 

Servering 4 är huvudrätt och rekommenderas att vara en av serveringarna om du väljer  3-serveringsmiddagen

VINTERMENY

 

3 SERVERINGAR  -  595 SEK

eller

5 SERVERINGAR  -  995 SEK

 

SNACKS

 

Innan serveringarna bjuds du på lekfulla små smakupplevelser i form av snacks som är baserade på ingredienser vi älskar.

 

Håll till godo

 

1° SERVERING - ENTRE 1.

 

I.  BURRATA

Burrata di Apulia | kallpressad Siciliansk olivolja   

Auberginekompott |  vattenkrasse |

honungsrostade mandlar 

 

 

II.  KAMMUSSLA 

Grillad kammussla  |  lardo  |  blomkålspuré  | 

brynt smör med soja  |  fingerlime 

 

2° SERVERING - ENTRE 2.

I.  RÖDBETA FRÅN GOTLAND

smörconfiterad  rödbeta  | Chèvrekräm  |

senapsört  |  25 -årig Balsamico från Modena  |

 rostade Macadamianötter

 

II.  SVENSKA HAVSKRÄFTOR

 Grillad svensk havskräfta  |  Palete d’ail doux  |

persilja coulis  |  vitlökschips

3° SERVERING - ENTRE 3.

I.  TERRINE PÅ JORDÄRTSKOCKA

Svarttryffel från Umbria |

Sautéed Shiitakesvamp och consommé 

II.  RÅBIFF PÅ DOVHJORT 

Halstrad  och rökt dovhjort rygg |  pinjenötter  |

fläderkapris |  dragon majonäs  |  buskkrasse

 

4° SERVERING - HUVUDRÄTT.

 

 

I.  PUMPA AGNOLOTTI 

30 - månader lagrad parmiggiano reggiano |

smör | salvia | Vintertryffel   

 

II. MARULK

Gratinerad Marulk |

Bakad  spetskål |

Carelian caviarsås  |  citron

 

III.  100 DAGAR HÄNGMÖRAD SVENSK RYGGBIFF

Kejsarhatt |

Aligot på Almnäs tegel |  grillad sticklök |

schalottenlöksky

5° SERVERING - SÖT. 

 

 

I.  ”BANAN OCH NUTELLA”

Nybakad saftig banankaka  |  Choklad och hasselnötskräm |  

Tahiti vaniljglass 

 

II.  ANANAS OCH KOKOS

Sauvignon-blanc bräserad ananas | vit chokladsnö |

koriander coulis | kokossorbet

 

III.  ÖRTSORBET

Carpaccio på spansk limelon | sorbet på färska örter