top of page

På Carbon uppskattar vi de kulinariska läckerheterna som världen har att erbjuda. Från mör Wagyu importerat från Japan till vacker olivolja från Italien tar vi glädje i att inkludera exklusiva råvaror från hela världen. Men vår kärlek till internationella ingredienser skymmer aldrig vårt engagemang för miljön. Tvärtom, det stärker det. Vi tror att hållbarhet och enastående mat går hand i hand. Medan vi firar världens smaker, inser vi också vikten av att stödja lokala bönder och minimera vår klimatpåverkan.

Den 15-17 maj 2023 var vi ute på skattjakt tillsammans med Det Vilda Skafferiet och skapade en gemensam middag på Carbon. Vi vill rikta ett särskilt tack till dem för deras kunskap och passion för vad våra skogar har att erbjuda.

att avnjuta utsökta ingredienser

En middag som hyllar naturens skönhet och gastronomins konst. Denna speciella meny innehåller ett urval av rätter tillagade med lokalt framställda, hållbara råvaror som komponeras tillsammans med de duktiga kockarna på Det vilda skafferiet.

CARBON / DET VILDA SKAFFERIET - 17:E MAJ

PRODUCENTER

Denna läckerhet presenterar svensk anklevermousse ackompanjerad av spansk körvel. Moussens lena rikedom harmonierar med körvelns örtiga toner, vilket skapar en frestande blandning av smaker.

snack #1: fritter

Dessa saftiga och smakfulla musslor kommer direkt från de kristallklara vattnen utanför Orust och garanterar den absolut fräschaste smaken. Serverade tillsammans med mjuka jordärtskockor, färgstark strandkål och aromatiska skogschalottenlökar blir denna rätt en hyllning till havet och naturen.

serving #3: musslor från orust

Denna snacksensation inkluderar karamelliserad lök, Havgus-ost lagrad i 24 månader och stor bitterkres. De rika och nötiga smakerna från den karamelliserade löken och den mogna osten balanseras perfekt av den fräscha och livfulla tonen i bitterkressen, vilket skapar en harmonisk kombination av smaker.

snack #2: petit choux

Denna extraordinära kreation inkluderar färsk makrill vars ömtåliga smak är marinerad med magnolior, och kompletteras av subtila blomnoter från pelargonblommor samt vibrerande fräschör från gräslök och gurka.

serving #1: makrill ceviche

Denna rätt presenterar smakrika vit sparris som noggrant har fermenterats för att utveckla dess karakteristiska syrliga toner. Tillsammans med saltbuskens spätzle, den krämiga getsmöret och den delikata havssaltörten, erbjuds en harmonisk blandning av texturer och smaker.

serving #2: fermenterad vit sparris


Den här rätten presenterar det möra och saftiga lammracksadlet tillsammans med en symfoni av smakrika brännässlor, saftiga tomater, krämig yoghurt och aromatisk markmåra. Varje tugga är en njutning av smak och textur. Kombinationen av det möra lammet med de fräscha och örtiga elementen skapar en harmonisk balans.

serving #4: grillad lammsadel


Den här rätten bjuder på en saftig och smakrik mandeltårta, lagrad med söta och syrliga mispelfrukter. Tillsammans med en uppfriskande och krämig getyoghurtssorbet, och ett försiktigt stråk av arktisk björkolja. De nötiga tonerna i mandeltårtan, den livfulla sötman i mispelfrukten och den svala krämigheten i getyoghurtssorbeten förenas för att skapa en oförglömlig dessertupplevelse.

serving #5: mandelkaka

bottom of page