top of page
JPB_7415.jpg

QMM

Gelada kommer från kärleken till våra producenter och landet vi bor i. Mitt på Varaslätten ligger ett bryggeri som vi tycker gör några av världens bästa öl. QMM med Claes & Annika i spetsen har blivit mer än producenter för oss. De är goda vänner och tillsammans har vi gjort ett lager tillsammans.

JPB_2671_edited.jpg

QUINTA DO VALLADO

Hör historien om hur vänskap resulterade i en resa till Dourodalen och skapandet av Carbons eget portvin. Quinta do Vallado producerar vackra unika viner i en fantastisk miljö som får tid att stanna ett tag. Otrolig vinframställning har gått ner här genom generationer.

6M7A0825_edited.jpg

VÄNERN ROM

En älskad produkt i Sverige i generationer. Vi åkte med en fiskare från Spikens färjeläger för att fiska, klämma och salta vår egen vik. Hårt arbete och stor respekt för dessa fiskare, men det är enastående vad lite man förädlar produkten innan den hamnar på tallriken. En av våra renaste produkter, med bara salt som tillsats. Läs mer om Vänernrom på www.vanernrom.se

WHITE ASPARAGUS-10.jpg

VÄTTERNSPARRIS

Hör Bernhard Reckermann prata om sin sparris

RHUBARB PIE-12.jpg

VÄSTERGÅRDEN

Vi är fans av Mia på Västergården. Att ha hennes fantastiska tallrikar är ett viktigt element för oss. Vi besökte henne nere i hamnen för att prova hennes hantverk. Trots att hon säger att det inte är konst, är det precis vad det är. Läs mer om Västergården eller köp henne vackra keramik på www.västergården.se

AW4I3957_edited.jpg

HUMMERFISKE

Med en liten snabb båt lämnade vi marinan ute i Långedrag för att dra upp några hummerfällor. Göteborgs skärgård är riktigt vacker. Skandinavisk, robust, karg men ändå så givande. Svenska skaldjur är de bästa i världen. Ingen tvekan om det.

JPB_7158_edited.jpg

ALMNÄS BRUK

Vi har varit på  vackra Almnäs Bruk två gånger nu. Det är ett privilegie att vara här och se passionen bakom deras berömda ostar.

DELSJÖN

Plockande av svamp på svensk höst är en av våra favoritaktiviteter! Här kan du få lite av känslan av att laga det på plats, en av de bättre sakerna i livet! Den känslan vi kan översätta inuti Carbon mellan september och december, definitivt ett måste att besöka restaurangen under den perioden!

AW4I7367.jpg

GÖTEBORGS FISKHAMN

Svenska västkusten är känd för sin skaldjurskvalitet. Naturligtvis drar vi nytta av det och är extra uppmärksamma på var och när vi ska få de bästa förnödenheterna! Så nästa gång du kommer till Carbon, kom ihåg att någon var tvungen att vakna klockan 5:00 för att få den färskaste fångsten!

PRODUCENTER

Vi tror starkt på vikten av perfekta kombinationer av mat och dryck. För att uppnå detta är vår filosofi okomplicerad: "Det måste vara bra." Vi lägger stor vikt vid att para ihop våra rätter med det bästa vinet, ölet eller alkoholfria dryckerna för att förbättra matupplevelsen.

bottom of page