PRODUCENTER

 

QUINTA DO VALLADO

Vänskap & 1 flaska Port

 

Hör historien om hur vänskap resulterade i en resa till Dorodalen och skapandet av Carbon eget portvin. Quinta do Vallado producerar vackra unika viner i en fantastisk miljö som får tid att stanna ett tag. Otrolig vinframställning har överförts här genom generation efter generation.

Traditionen att försiktigt förädla druvor i Dorodalen har varit här en riktigt länge

(Har du svårigheter att se klippet, använd någon av de 2 länkarna nertill)

 

ALMNÄS BRUK

Almnäs bruk är en av våra absoluta favoriter.

Ost i världsklass såsom exempelvis Wrångebäck & Almnäs tegel. Vi precis som väldigt många restauranger använder deras ostar både för att avnjutas precis som de är men även som viktiga ingredienser i matlagningen. 

 

Vårt besök i Almnäs Bruk resulterade i att vi gjorde vår egna batch av Wrångebäck | Batch 81 | Helt fantastiskt att få ta del av processen tillsammans med dessa så otroligt begåvade människorna. 

Read more about Almnäs Bruk at www.almnas.com

 

VÄNERN ROM - SPIKENS FÄRJELÄGER

Vänernrom är en fantastisk produkt.

 

En älskad produkt i Sverige under generationer. Vi följde med en fiskare från Spikens färjeläger för att vara med om att fiska, klämma och salta vår egna löjrom. Hårt arbete och stor respekt åt dessa fiskare, men, det är enastående vad lite man förädlar produkten innan den hamnar på tallriken. En av våra renaste produkter, med bara salt som tillsats.  

Läs mer om Vänernrom på www.vanernrom.se

 

HUMMERFISKE I VINGA

Hummer | Kungen av skaldjur

Med en liten snabb båt lämnade vi småbåtshamnen ute i Långedrag för att dra upp några hummertinor. Göteborgs skärgård är verkligen vacker. Skandinavisk, karg & kallt men ändå så belönande. Svenska skaldjur är världens bästa. Ingen tvekan om det. 

 

VÄSTERGÅRDEN

TALLRIKAR MED DIMENSIONER

Vi är fans av Mia på Västergården. Att ha hennes vackra tallrikar är ett viktigt element för oss. Vi besökte dem i Göteborgs hamn och testade på att själva försöka oss på hennes hantverk. Även om hon säger att det inte är konst, ser vi att det är just det. Läs mer Västergården eller köp hennes vackra keramik på www.västergården.se

Carbonvit.png

barnhusgatan 2

© 2019 RESTAURANG CARBON